Les Pays-Bas: zero points

None

Hij droeg geen indianentooi, noch een shiny pak met knipperende ledlampjes. Hij liep niet op blote voeten en zong geen noot vals. Toch slaagde Frans van Seumeren er vorige week zaterdag niet in om de Ernst & Young Enterpreneur of the Year Award binnen te slepen.

De oprichter en voormalige topman van bergingsbedrijf Mammoet moest het afleggen tegen de Afrikaan James Mwangi van de Keniase Equity Bank. Tot de andere verliezers behoren Alessandro Benetton van het kleurrijke modehuis en Reid Hoffman van LinkedIn.

De finale van deze internationale ondernemersprijs heeft alle trekken van het Eurovisie Songfestival. Een nationale voorronde bepaalt welke 59 genomineerden om de hoofdprijs spelen, de finale vindt plaats tijdens een gelikt gala in de Halle des Etoiles in Monaco, een internationale vakjury geeft de punten en niemand zit er echt op te wachten. Al stelt de organiserende accountantsfirma dat de titel „het toegangsbewijs is tot vele netwerken met zeer succesvolle ondernemers”.

Behalve de nationale Master-titel die Van Seumeren vorig jaar won, organiseert Ernst & Young Nederland ook een competitie voor Emerging en Accelerating ondernemers, zeg maar: nieuwkomers en snelle groeiers. Afgelopen week werden de genomineerden bekend voor de volgende editie hiervan. Onder hen de heren P. Kwakernaak van AcceptEmail en E. Hobbel van Kenbri Fire Fighting.

Nieuwe ronde, nieuwe prijzen!

    • Philip de Witt Wijnen