Kidsflits

Voetbal, voetbal, voetbal

Ook de kindertelevisie op Nederland 3 staat in het teken van het voetbal. Zo heb je de serie Heibel langs de lijn (zondag, 17u20) waarin kinderen het wangedrag van hun fanatieke ouders langs de lijn laten filmen. Of de tekenfilmserie ZooCup, waarin kangoeroes tegen nijlpaarden voetballen (zaterdag, 15u05).

En twee kinderfilms over voetbal:

Don

Don moet van een kakschool naar een zwarte school, waar hij wordt gepest. Totdat blijkt dat hij kan voetballen. Hij stelt een team samen om te spelen tegen de kakkers van zijn oude school. Film uit 2006 van Arend Steenbergen toont het grauwe, gewelddadige schoolleven.

Zaterdag, Ned. 3, 9.00 uur

De keeper van Liverpool

Noorse film uit 2010 over Jo: dromerig, gepest, vader overleden, overbezorgde moeder. Jo heeft een levendige fantasie, met veel rampscenario’s. Keepen kan hij ook al niet. Hij richt zijn hoop op het vinden van een zeldzaam voetbalplaatje van de keeper van Liverpool.

Zondag, Ned. 3, 17.20 uur