Groundsmen voorkomen moddergevecht

Maintenance workers remove water from the pitch at Donbass Arena after the Group D Euro 2012 soccer match between France and Ukraine was suspended in Donetsk, June 15, 2012. The game was suspended in the fifth minute due to heavy rain and thunder storm. REUTERS/Felix Ordonez (UKRAINE - Tags: SPORT SOCCER)
Maintenance workers remove water from the pitch at Donbass Arena after the Group D Euro 2012 soccer match between France and Ukraine was suspended in Donetsk, June 15, 2012. The game was suspended in the fifth minute due to heavy rain and thunder storm. REUTERS/Felix Ordonez (UKRAINE - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Rond de middenlijn stroomde een heus meer voller en voller, terwijl de spelers van Frankrijk en Oekraïne in de catacomben schuilden voor hevig onweer en het water met bakken uit de hemel viel. Na een uur vond scheidsrechter Björn Kuipers het veilig genoeg om het duel te hervatten. Een moddergevecht, zoals op het WK van 1974 in West-Duitsland tussen het gastland en Polen? Of zoals in 1986 in Mexico bij Bulgarije - Zuid-Korea? „Wij gaan droge kleding aantrekken en zeggen u gedag”, sprak de Belgische tv-commentator Rik De Saedeleer. In Donetsk zorgden de groundsmen gisteren echter met een ‘waterscooter’ in no time voor een glad biljartlaken. Waarop Frankrijk vlot kon combineren naar een 2-0 overwinning op Oekraïne.

Verliezer

Dit is niet het toernooi van Ola Toivonen

Aanvaller Markus Rosenberg mocht invallen, middenvelder Christian Wilhelmsson kwam nog in de ploeg voor een slotoffensief. Tien minuten nog bij Zweden-Engeland, stand 2-3. Maar Ola Toivonen zat op de bank en bleef op de bank. De aanvoerder van PSV kwam met hoge verwachtingen naar het EK. Vanuit de schaduw van vedette Zlatan Ibrahimovic zou de lange middenvelder alle kans krijgen zich te onderscheiden. Zo kon hij zich in de kijker spelen van buitenlandse topclubs. Liverpool toonde vorig jaar al interesse voor Toivonen, nu zijn rijke Russische clubs geïnteresseerd. Maar Toivonen liet zijn man lopen in de eerste wedstrijd tegen Oekraïne. En werd direct geslachtofferd door zijn coach. Einde EK?