Een aanrechtkijker

De man die de zesuurwedstrijd bedacht, heeft geen gezinsleven – of het is gesneuveld bij een eerder titeltoernooi. Want een mens moet toch koken?! Verlossing kwam in de vorm van laptop en livestream: 2012 blijkt het jaar van de aanrechtkijker.

De aanrechtkijker is een slow cook, het proces moet immers worden gerekt (tip: het voorgerecht kan in de rust worden geserveerd). Het culinair rondspelen van de bal in eigen ploeg is essentieel: bij Italië-Kroatië kwam de pastamachine na zeven jaar weer eens van de reservebank.

Gisteren vierde ik de laatste zesuurwedstrijd met schorseneren, alias ‘de huisvrouwennachtmerrie’ wegens het zeer langdradige en kleverige schoonmaakproces. Tot het onweer boven Donetsk losbarstte en ik mijn worsteling met de vergeten groente moest volbrengen bij de aanblik van een regengordijn.

De UEFA stelde de tweede wedstrijd een kwartier uit; we mogen geen reclameblok missen. Ik kwakte de hele boel op tafel. Het fluitje van de hervatting viel samen met: „Pap, de tartaar mag morgen echt wat minder doorbakken, hoor.”

    • Arjen Fortuin