Chinese ter dood veroordeeld na verhandelen honderden baby’s

Een Chinese vrouw is ter dood veroordeeld voor het ontvoeren en het verhandelen van 223 baby’s. Dat heeft een Chinese rechtbank vandaag bekendgemaakt, meldt persbureau AP.

De 51-jarige Jiang Kaizhi beging haar misdaden tussen eind 2009 en augustus 2010. Ze was de leider van een bende die kinderen ontvoerde in de zuidwestelijke provincie Yunnan en ze vervolgens verkocht in de centraal gelegen provincie Henan.

Een jongetje kostte omgerekend ruim 3700 euro, voor een meisje werd 2500 euro betaald. Chinezen die op het platteland verkiezen vaak een jongen boven een meisje, omdat mannen traditioneel voor bejaarde ouders moeten zorgen.

Volgens de rechtbank zijn 35 anderen die betrokken waren bij de babyhandel tot celstraffen van drie jaar tot levenslang veroordeeld.

    • Annemarie Coevert