Bliksemafleiders en verlossers: de coaches van het EK 2012

Ga d’r maar aan staan, coach worden van een nationaal elftal. Gaat het goed dan ben je de verlosser, maar als het elftal niet lekker draait komt alle hoon maar één kant op: die van de coach. De wanhopige blikken en wilde gebaren langs de lijn zijn niet voor niets.Het tactische plan moet door het

Ga d’r maar aan staan, coach worden van een nationaal elftal. Gaat het goed dan ben je de verlosser, maar als het elftal niet lekker draait komt alle hoon maar één kant op: die van de coach.

De wanhopige blikken en wilde gebaren langs de lijn zijn niet voor niets.Het tactische plan moet door het elftal tot in de puntjes worden uitgevoerd, op een toernooi waar elke fout wordt afgestraft. Gebeurt dat, dan is de trainer verantwoordelijk, zo wil vaak de publieke opinie. Daarom blijven ze schreeuwen en wijzen en wanhopig de handen in het gezicht slaan: de coaches van het EK voetbal 2012.