Amerikaan voert megastunt uit en loopt op dun koord over Niagara Falls

De Amerikaanse stuntman Nik Wallenda heeft gisteravond lokale tijd de Niagara watervallen overgestoken op een vijf centimeter dik koord. De spectaculaire stunt werd door tienduizenden toeschouwers en miljoenen tv-kijkers aanschouwd.

Wallenda, die bij zijn tocht een lange evenwichtsstok gebruikte om in balans te blijven, moest 550 meter afleggen om de wereldberoemde waterval over te steken. Hij liep over het koord op een hoogte van zestig meter boven het bruisende water en had naar eigen zeggen last van “wind die van iedere denkbare kant kwam”. Ook kon hij soms door de dichte mist weinig zien, vertelde hij na afloop aan persbureau AP:

“Ik kon me niet concentreren op de beweging van de kabel. Als ik naar beneden keek zag ik het water overal bewegen. En als ik omhoog keek woei er hevige mist middenin m’n gezicht. Het was een unieke, krankzinnige sensatie. Ik hoop dat wat ik net gedaan heb mensen van over de hele wereld inspireert om hun grenzen te verleggen.”

Bekijk hieronder een lange video over de stunt van Wallenda:

Wallenda is de eerste persoon die de waterval op deze plek via een koord oversteekt. Zo’n 112.000 mensen uit de VS en Canada juichten Wallenda toe en nog eens miljoenen keken rechtstreeks mee via televisieuitzendingen op onder meer ABC News.

    • Pim van den Dool