Weer

Voorlopig houden we de afwisseling tussen zomerdagen met redelijk wat zon en dagen waarop het flink regent. De temperatuur blijft iets onder de norm voor midden juni.

Vannacht vallen vooral in het noordwesten flinke buien, ook met onweer en een stevige zuidwestenwind.

Morgenochtend vallen met name landinwaarts nog een paar buien. In het westen schijnt de zon dan al volop.

Overdag breiden de opklaringen zich uit. Morgenmiddag is het vrijwel overal droog met flinke zonnige perioden. De zuidwestenwind is vlagerig, boven land matig en langs de kust soms krachtig. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 19.

Zondag is het langs de kust overwegend droog met opnieuw flinke zonnige perioden. Landinwaarts zit duidelijk meer bewolking en daar vallen weer buien. Bij een meest matige zuidwestelijke wind wordt het opnieuw een graad of 19.

Maandag passeert een klein maar actief lagedrukgebied. Het haalt zijn activiteit uit de overgangszone tussen zomerse warme lucht boven Duitsland en koele lucht hier en verder westwaarts. Vooral in de ochtend kan het flink regen met plaatselijk ook onweer.

Dinsdag belooft een droge dag te worden met zonnige perioden.