Theaterrechten ‘Oeroeg’ verkocht

Matzer theaterproducties en Bos theaterproducties hebben de theaterrechten verworven van Oeroeg, de beroemde novelle uit 1948 van de in september vorig jaar overleden schrijfster Hella S. Haasse. Dat meldt de uitgever van Haasse, Querido, in een persbericht.

Beide productiehuizen waren in het verleden al verantwoordelijk voor de theaterproducties van De eenzaamheid van de priemgetallen van Paulo Giordano en Knielen op een bed violen van Jan Siebelink.

De theaterbewerking van Oeroeg zal op zijn vroegst in het seizoen 2013-2014 in het theater te zien zijn. In 1993 verscheen er al een verfilming van Oeroeg van regisseur Hans Hylkema met Rik Launspach in de hoofdrol. De trailer van de film staat op YouTube:

Oeroeg verscheen in 1948 als Boekenweekgeschenk en is inmiddels in meer dan 10 talen vertaald.

 

    • Roderick Nieuwenhuis