Kijktips

None
Photo Credit: Andrew Cooper, SMP

Film

Once Upon a Time in America (Sergio Leone, 1984, I/VS).

Meeslepend epos over de opkomst, ondergang en oude dag van een gangster (Robert De Niro). Kan worden beschouwd als laatste deel van Leones vergaand gestileerde drieluik over de Amerikaanse geschiedenis en mythologie (naast Once Upon a Time in the West en Duck You Sucker). RTL7, 20.30-01.00u.

Death Proof (Quentin Tarantino, 2007, VS).

Tarantino’s ode aan de B-film is een ‘chicks in cars’-spektakel waarin druilerig saaie dialoogscènes worden afgewisseld met keiharde actie. Voormalig Hollywood-stuntman Kurt Russell heeft een speciale auto waarin hij altijd overleeft. Als hij meisjes tegenkomt wordt de moordenaar in hem wakker.RTL5, 22.25-00.40u.

Amusement

Happy birthday Lang Lang!

Rechtstreekse uitzending van een concert ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van pianovirtuoos Lang Lang in de O2 Arena in Berlijn. Met behalve de jarige het Schleswig-Holstein Festival Orchester o.l.v. Jahja Ling, vijftig jonge pianotalenten en Herbie Hancock. Op het programma onder andere Tsjaikovski’s Concerto voor piano nr. 1 in bes op. 23, Gershwins Rhapsody in Blue en een pianoduel met Hancock. Arte, 20.15-23.55u.

EK voetbal

Oekraïne - Frankrijk.

Verslag van de eerste wedstrijd van vanavond in Groep D, in Donetsk.Ned.1, 17.50-19.55u.

Zweden - Engeland.

Verslag van het duel in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Ned.1, 20.35-22.45u.

Radio

OBA live.

Praatshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal. Vanavond praat Theodor Holman met NRC-redacteur Hans Buddingh’ over onder meer de herziene uitgave van diens standaardwerk De Geschiedenis van Suriname. Radio 5, 19.02-20.00u.