Het onzichtbare shirt

Wat een gefrut was het voor de Deense voetballer Niklas Bendtner: tijdens het juichen om de 2-2 tegen Portugal in volle ren je sportbroekje naar beneden trekken (links, rechts) en dan ook nog je shirt omhoog tillen zodat de wereld de band van een gifgroene onderbroek kan zien met de tekst Paddy Power. Het schijnt een Iers wedkantoor te zijn; het was voordeliger om in te zetten op Bendtners mini-striptease dan op winst van die arme Ieren.

Maar het ingewikkeldste was het maken van de goal. Waarschijnlijk lopen er per wedstrijd wel tien ondershirts, onderbroeken, scheenbeschermers en tatoeages met boodschappen over het veld – maar we zien ze niet omdat drager geen gelegenheid heeft iets uit te trekken.

Het pijnlijkste verhaal is dat van Klaas-Jan Huntelaar. Die had twee jaar geleden bij de WK-finale een ondershirt aan met een tekst ter ere van zijn overleden oom Cor. Zodat hij, als hij scoorde, het oranje omhoog kon trekken en... Maar ja, hij zat op de bank. In de verlenging mocht hij warmlopen. Terwijl hij nog bezig was, zag hij plotseling Edson Braafheid invallen. Hij moest de bank weer op; niemand zou het ereshirt ooit zien. Zou hij voor zondag een nieuwe maken? En wat zet hij er dan op?

Arjen Fortuin

    • Arjen Fortuin