Exit poll

Bij het BAK is het altijd bescheiden. Dat maakt dat je gemakkelijk even binnenloopt.” Het is woensdagmiddag en Kees Vuyk (59) bezoekt voor hij naar zijn werk gaat de tentoonstelling After History: Alexandre Kojève as a Photographer in BAK, Basis voor Actuele Kunst. Voor de Utrechtse kunstruimte selecteerde kunsthistoricus Boris Groys 1.765 ansichtkaarten en 391 dia’s uit het beeldarchief van filosoof en politicus Alexandre Kojève. Vuyk, filosoof en docent kunstbeleid aan de Universiteit van Utrecht, komt deze middag snel kijken omdat hij de volgende dag een afspraak heeft met Maria Hlavajova, artistiek directeur van het BAK. „Zij geeft een gastcollege bij ons. Dan moet ik natuurlijk de tentoonstelling gezien hebben.” Vuyk bekeek vandaag een deel van de foto’s . „Met mijn Museumkaart kan ik makkelijk later nog even terugkomen.” Kees Vuyk gaat ieder jaar wel een keer naar het BAK. „Het museum brengt spannende dingen. En ze geven bij elke tentoonstelling een heel mooi boekje met interessante teksten uit.” Dat er op het BAK fors bezuinigd wordt, vindt Vuyk doodzonde. „De tijd die ze nu steken in het zoeken naar investeerders zouden ze beter kunnen steken in het organiseren van iets moois.

Joke Beeckmans