Duitse pers droomt al van de EK-titel

Duitse media hard

Het Nederlands elftal heeft volgens Duitse media geen reële kans meer om de groepsfase van het EK te overleven. „Nederland heeft een wonder nodig om niet na de eerste ronde al naar huis te moeten”, schrijft Bild na de 2-1 zege van Die Mannschaft op Oranje. Volgens de Süddeutsche Zeitung heeft Nederland alleen nog een theoretische kans om door te gaan. Bild vond dat bijna alle Nederlanders woensdagavond onder de maat presteerden. Alleen Maarten Stekelenburg, Robin van Persie en Rafael van der Vaart scoren een krappe voldoende. Mario Gomez, maker van beide Duitse goals, wordt gezien als man van de wedstrijd. Ook alle andere Duitse basisspelers krijgen een goede beoordeling. De Süddeutsche Zeitung vindt dat Nederland slachtoffer is geworden van het eigen systeem. „Nederland heeft zelden zo’n goede aanval gehad. Maar dit kwartet krijgt nauwelijks ondersteuning. En als ze al worden geholpen, gebeurt dat niet door creatieve middenvelders, maar door Mark van Bommel en Nigel de Jong.” De eigen ploeg krijgt juist alle lof toegezwaaid. Der Spiegel spreekt van een soevereine overwinning. De Frankfurter Allgemeine: „Deze Duitse ploeg is zo sterk geworden, dat we mogen dromen van de Europese titel.”

Scheids Oranje bekend

Nicola Rizzoli fluit zondag de afsluitende groepswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Portugal. De Italiaan had eerder de leiding over het duel tussen Engeland en Frankrijk. Daarin deelde hij slechts twee gele kaarten uit. Nederland moet zondag in Charkov met minimaal twee doelpunten verschil winnen om kans te houden op de kwartfinale. Voorwaarde is dat Duitsland wint van Denemarken. De wedstrijd tussen Duitsland en Denemarken staat onder leiding van Carlos Velasco Carballo. De Spanjaard floot ook het openingsduel tussen Polen en Griekenland. Daarin deelde hij twee rode kaarten uit.

Blessure Rommedahl

Denemarken moet het zondag in de EK-wedstrijd tegen Duitsland zo goed als zeker stellen zonder Dennis Rommedahl. De oud-speler van onder meer PSV en Ajax viel woensdag tegen Portugal uit met een blessure aan zijn linkerhamstring. Daarvan is hij naar verwachting niet op tijd hersteld.