Caravan verovert China

People light a fire on a barbecue grill next to recreational vehicles (RV) during a camping trip at a RV park on the outskirts of Beijing, April 14, 2012. Chinese buyers bought an estimated 1,000 RVs last year. Experts, however, say the RV business in China is about to take off, benefiting domestic manufacturers and foreign makers alike. The RV China Association expects sales to increase 40 percent between 2012 and 2015 to close to 4,000. Picture taken April 14, 2012. To match Feature CHINA-RVS/ REUTERS/Soo Hoo Zheyang (CHINA) REUTERS

. Op een camping, vlak buiten Peking, proberen Chinezen de barbecue aan te krijgen. De caravans van deze kampeerders zijn nu nog een bijzonderheid in China, maar – beweert de RV China Association, de Chinese caravanbranche – daar komt verandering in. Afgelopen jaar werden er zo’n duizend caravans in China verkocht. En, verwachten ze, dat aantal zal zich de komende twee jaar verviervoudigen. De politie is nog niet gewend aan auto’s met caravans. Eigenaren worden regelmatig aangehouden. Hoewel de caravan in Nederland in populariteit afneemt, zou nog steeds ongeveer 6 procent van de Nederlandse huishoudens een caravan bezitten, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat zijn bijna 500.000 caravans.