Weer

Gelukkig kon vandaag de zon de kater van gisteravond verdrijven, maar morgen krijgen we weer wolken met regen.

Na middernacht gaat het in het westen en zuiden regenen. Die regen heeft een buiig karakter en mogelijk valt er een onweersklap. In het noorden en oosten blijft het tot morgenochtend droog en kan het vanavond lokaal afkoelen naar 6 à 7 graden.

De buienzone schuift morgen in de loop van de ochtend naar het noordoosten, waarna het vanuit het zuidwesten even wat droger wordt, met mogelijk een knipoog van de zon. Met een matige en aan zee vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind wordt zachte lucht aangevoerd waarin de temperaturen oplopen naar 16 tot 20 graden. In de namiddag en avond neemt vanuit het westen de buiigheid opnieuw toe.

In het weekeinde is er weer meer zon, maar er vallen vooral op zaterdag landinwaarts wat buien. Zaterdag waait er een stevige zuidwestenwind. Aan zee gaat het hard waaien, kracht 7 met zware windstoten. Zondag verloopt een stuk rustiger. Op beide weekeinddagen wordt het 19 graden.

Maandag wordt een stuk warmer, maar neemt de kans op zware regen- en onweersbuien in de loop van de dag toe.