Wederom gelijkspel voor Italië tegen Kroatië

Foto AFP/Francisco Leong

Italië heeft vanavond haar tweede wedstrijd in groep C wederom in een gelijkspel afgerond. De Azzurri kwamen niet verder dan een stand van 1-1 tegen Kroatië, nog altijd koploper in de poule.

Andrea Pirlo zorgde voor rust met een fraaie vrije trap nog wel voor de Italiaanse voorsprong, maar Kroatië kwam in de tweede helft langszij. Mario Mandzukic, die tegen Ierland ook al twee keer scoorde, was doeltreffend.

Italië had het grootste deel van de wedstrijd het beste van het spel, aldus persbureau Novum. De spitsen, waaronder de weer in de basis gestarte Mario Balotelli, hadden het vizier echter lang niet op scherp staan. Aan de andere kant moest het gevaar van Tottenham Hotspur-speler Luka Modric komen, maar de middenvelder werd sterk verdedigd.

Vlak voor rust kreeg Italië een vrije trap op iets meer dan twintig meter van de Kroatische goal. Pirlo eiste de bal op en krulde hem over de muur in de korte hoek.

Na rust kwam Kroatië beter uit de verf. De Italianen verloren de grip op het middenveld en aan de gelijkmaker lag een misser van Giogio Chiellini ten grondslag. Hij raakte bij een voorzet van links het overzicht kwijt en zag Mandzukic niet uit zijn rug weglopen. De spits van VfL Wolfsburg kon aannemen en schoot via de binnenkant van de paal binnen.

Door de tweede remise staat Italië na twee duels op twee punten. Kroatië heeft vier punten. Later donderdag spelen Spanje, dat een punt pakte in zijn eerste duel, en het nog puntloze Ierland tegen elkaar.

    • Annemarie Coevert