Verbogt: ‘Volgens mij moeten we ‘Kort Verhaal’ nog kunnen redden’

,,Volgens mij moet het lukken”, zegt Thomas Verbogt over de zoektocht naar een sponsor voor het literair tijdschrift Kort Verhaal. Gisteren werd gemeld dat het tijdschrift op zal houden te bestaan. Redactielid Verbogt spreekt dat tegen: ,,We hopen het blad nog te kunnen redden.” Verbogt geeft toe dat de redactie van Kort Verhaal inderdaad, net als

Thomas Verbogt/ Foto ©Amke

,,Volgens mij moet het lukken”, zegt Thomas Verbogt over de zoektocht naar een sponsor voor het literair tijdschrift Kort Verhaal. Gisteren werd gemeld dat het tijdschrift op zal houden te bestaan. Redactielid Verbogt spreekt dat tegen: ,,We hopen het blad nog te kunnen redden.”

Verbogt geeft toe dat de redactie van Kort Verhaal inderdaad, net als het literair tijdschrift De Gids kort geleden bij De Groene Amsterdammer deed, heeft geprobeerd in te trekken bij een opinieweekblad.

Dirk van Weelden, redacteur van De Gids, zei in januari in NRC Handelsblad dat als De Gids afhankelijk zou blijven van de boekenindustrie en de distributie via boekhandels het tijdschrift ‘ten dode opgeschreven’ zou zijn.

In januari gaf redacteur Peter Verstegen aan gecharmeerd te zijn van dat idee: ,,Dat lijkt mij een interessante optie. Wij gaan zeker contact leggen met Vrij Nederland of HP/De Tijd.” Verbogt geeft nu te kennen dat op hun verzoek niet is ingegaan.

Tot op de huidige dag is er een bedrag van 30,000 euro nodig om het tijdschrift te redden. Verbogt:

,,Volgens mij is dat niet duur. Kort Verhaal is een echt podium voor het korte verhaal, een mooi visitekaartje. We zijn dan ook nog steeds op zoek naar een uitgever die geïnteresseerd is.”

Mocht de zoektocht naar een sponsor nergens op uit lopen, dan verschijnen in de tweede helft van dit jaar de laatste twee edities van Kort Verhaal. Een herfst- en winternummer. Verbogt zegt een mogelijk einde van het tijdschrift, dat in 1980 als De Tweede Ronde werd opgericht, te betreuren: ,,we maken het graag en de mensen die het lezen zijn nog steeds heel erg enthousiast.”