Uit voor kinderen

Afrikaanse verhalen

In het Afrikamuseum neemt een verhalenverteller het publiek mee naar de Afrikaanse dierenwereld. In de boeiende en vaak grappige verhalen spelen bijvoorbeeld de olifant, spin of schildpad een centrale rol. En uiteraard eindigt elk verhaal met een wijze les, een echte moraal.

17 juni, 12.00, 13.15 en 14.30 uur. www.afrikamuseum.nl

Vaderdag

In het Universiteitsmuseum Utrecht is er een bijzondere VADERdag. Je leert je vader namelijk hoe hij zich kan voorbereiden op de toekomst! Want in 2030 rijden we in auto’s op zonne-energie en eten we sprinkhanen in plaats van gehaktballen. Op de Reset je VADERdag test je of jouw vader klaar is voor de toekomst door samen allerlei activiteiten te doen. Je leert hoe je stroom opwekt uit modder, hoe je een sinaasappelpers kan aandrijven met fietsen en hoe sprinkhanen smaken.

17 juni, 12.00-17.00 uur. www.uu.nl