Schleck: mijn wereld stortte in

De ontgoocheling was groot bij wielrenner Andy Schleck toen hij te horen kreeg dit jaar de Tour de France te moeten missen door een blessure. „Mijn wereld stortte in”, vertelde Schleck gisteren op een persconferentie in het Luxemburgse Strassen waar hij zijn absentie in de Tour dit jaar toelichtte. „Ik zal de Tour dit jaar niet winnen. Ik kan er zelfs helemaal niet bij zijn.”

Schleck kwam vorige week in de Dauphiné, een voorbereidingskoers op de Tour, hard ten val door een plotselinge windvlaag. Naar nu blijkt heeft hij daarbij een breuk in zijn bekken opgelopen.

„Na die val in de Dauphiné had ik al pijn”, vertelde Schleck. „Als sporter houd je altijd hoop, maar het werd alleen maar slechter. Aan het eind van de week kon ik niet meer op de fiets zitten van de pijn.” Door de blessure is Schleck zeker zes weken uitgeschakeld. De Ronde van Frankrijk gaat over ruim twee weken van start met een proloog in het Belgische Luik.

De 27-jarige Schleck eindigde de afgelopen drie edities als tweede in Parijs. Na de verlate diskwalificatie van de Spanjaard Alberto Contador dit voorjaar, werd hij alsnog uitgeroepen tot winnaar van de Tour van 2010.

Het is de eerste keer dat Andy Schleck de Tour mist sinds zijn debuut in 2008. Zijn ploeg Radioshack start nu met broer Frank Schleck als kopman in de Tour. De oudste van de twee broertjes werd vorig jaar achter Cadel Evans en Andy Schleck nog derde in de Tour.

Voor Andy Schleck rest dit jaar nog de Ronde van Spanje in augustus. „Daar wil ik laten zien wie ik ben en wat hij kan”, sprak de jongste van de broers Schleck gisteren. „Want mensen, en vooral de media, vergeten snel.”