Schleck doet dit jaar niet mee aan de Tour de France

Door een bekkenbreuk is wielrenner Andy Schleck weken uitgeschakeld.

Andy Schleck verschijnt dit jaar niet aan de start van de Tour de France. De verwondingen die de Luxemburgse wielrenner vorige week opliep bij een val in het Criterium du Dauphiné zijn zwaarder dan eerder werd gedacht, bleek dinsdag na onderzoek in het ziekenhuis.

Schleck heeft een breuk in zijn bekken opgelopen gebroken en is vier tot zes weken uitgeschakeld. Daardoor komt ook zijn deelname aan de Olympische Spelen in gevaar. In de persconferentie zei hij gisteren: „Dit is de grootste teleurstelling uit mijn carrière. Mijn wereld stortte in toen ik het nieuws hoorde.”

De 27-jarige renner van Radio-shack-Nissan kent een teleurstellend seizoen. In de voorjaarsklassiekers speelde hij al geen rol van betekenis.

Schleck werd de afgelopen drie jaar tweede in de Tour. Begin dit jaar werd hij ook uitgeroepen tot winnaar van de Tour de France 2010, nadat de oorspronkelijke winnaar Alberto Contador werd geschorst wegens eens positieve dopingtest. Novum