‘Regering Curaçao in crisis, kabinet nog niet gevallen’

De regering van Curaçao verkeert in crisis. De partijleiders kunnen het niet eens worden over bezuinigingen en doen vrijdag een lijmpoging, melden Antilliaanse media donderdag. Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) is op bezoek op Curaçao.

De regering van Curaçao verkeert in crisis. De partijleiders kunnen het niet eens worden over bezuinigingen en doen morgen een lijmpoging, melden Antilliaanse media vanochtend. Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) is op bezoek op Curaçao.

Vannacht gingen geruchten dat het kabinet al was gevallen, maar premier Gerrit Schotte (MFK) ontkende dit later. In een persconferentie voor aanvang van een coalitieberaad had hij ook ontkend dat er sprake was van een crisis.

Dat relativeerde hij meteen door te zeggen al twintig maanden, sinds het aantreden van het kabinet van MFK, PS en MAN, onder spanning te werken. Na het overleg gaf hij volgens het Antilliaans Dagblad toch toe dat het kabinet in een crisis verkeert.

De verkiezingscampagne lijkt volgens de krant al begonnen. Schotte verweet de PS voor Sinterklaas te willen spelen. Als wordt afgegaan op de scheldkanonnades van PS-leider Helmin Wiels lijkt er volgens het dagblad geen redden meer aan, al is het niet de eerste keer dat Wiels zijn regeringsgenoten uitmaakt voor “rotte vis” en “boevenbende”.

De PS zou vooral boos zijn omdat het beloofde “gratis onderwijs” wellicht niet doorgaat. Er zou nog net genoeg geld zijn om dat dit jaar aan te bieden, maar niet voor komende jaren. De MFK vreest dat het begrotingstekort dan te veel oploopt.

    • Jules Seegers