Persstemmen

„Het werd duidelijk dat Nederland aan te veel kwalen tegelijk lijdt. Oranje mist simpelweg de scherpte om op een toptoernooi te schitteren.”

„Vandaag hebben we de Nederlanders gegrild.”

„Nederland heeft gezichtsverlies geleden aan twee verloren wedstrijden. Duitsland heeft zijn ‘Keizer’. Het spel van Mario Gomez, aanvaller van Bayeren München, doet denken aan de gouden Duitse ploeg in de jaren zeventig.”Aujourd’hui en France

„Das war super, Mario! Mehmet Scholl, die Gomez regelmatig bekritiseert, moest zijn ongelijk toegeven. We zijn trots op onze Mario.” Der Spiegel

„Oranje krijgt het doodsbenauwd. Na de 0-1 liepen ze een cavalerietocht. De Mannschaft was al die tijd in alle linies de baas. Hummels dirigeerde de verdediging, Khedira controleerde het middenveld en Gomez amuseerde zich te pletter in de frontlinie.”Het Laatste Nieuws

„Er rest maar één harde plaats op de ranglijst voor Oranje: de laatste. Je proefde het gif bij Arjen Robben, toen hij na zijn wissel vol woede over een reclamebord denderde.”The Independent

„SuperMario über alles, ciao Olanda. Duitsland speelde goed voetbal, bommenwerper Gomez was dodelijk. Het Nederlandse spel was om te huilen. Na het doelpunt van Robin van Persie was er een kleine opleving, maar al snel was het weer slap. Meer is er niet van te maken.”Il Giornale

„In de braadpan van Charkov viel Oranje uit elkaar als te lang sudderend draadjesvlees. Geen verdediging, geen spits, geen middenveld.”de Volkskrant