Ont-Kuijt

Kleedkamerhumor hoort erbij, akkoord. Maar Rafael van der Vaart in de rust stiekem een luier omdoen? Want ik zou zweren dat hij een volle Huggie om zijn billen had, bij zijn amechtige achtervolging van de Duitser Hummels in de tweede helft.

Toen zag je hoe vreselijk ont-Kuijt het Nederlands elftal is geraakt. Twee jaar geleden was Dirk Kuijt nog de knuffelspeler van alle politici: het blonde symbool van hard werken, scoren en nooit klagen – zoals elke leider zijn volk graag ziet.

Nu zit Dirk op de bank en zijn de Kuijtse deugden bij zijn medespelers ver te zoeken. (Eerlijk is eerlijk, bij zijn invalbeurt maakte Kuijt zelf ook een nogal ont-Kuijte indruk).

Intussen was het belangrijkste al bij Portugal-Denemarken gebeurd, toen Silvestre Varela één keer Ronaldesk over de bal heen maaide, maar toen toch nog uithaalde: een strohalmgoal voor Oranje. Wist u dat de voorouders van Varela in de zestiende eeuw een in het hele Portugese rijk vermaard handelshuis dreven? Ze deden in gifbekers.

Arjen Fortuin

    • Arjen Fortuin