Onder het vuil voor One Direction

Fans doen soms rare dingen om bij hun idool in de buurt te komen. Ze verstoppen zich in een vuilnisbak of roeien een meer over.

Fans of British-Irish boy band One Direction wait for a glimpse of their idols ahead of a concert in Wellington on April 22, 2012. One Direction comprise four young Britons and an Irishman, with their first album making its debut at number one on the US charts last month -- a feat never before achieved by a British band. AFP PHOTO / MARTY MELVILLE AFP

Soms wil je iets en denk je dat je alles ervoor over hebt om het te bereiken. Dat iemand je aardig vindt of zelfs verliefd op je wordt, bijvoorbeeld. Veel meisjes zijn op dit moment onder de indruk van de vijf leden van de nieuwe Engelse jongensband One Direction. De meisjes hebben er alles voor over om bij de vijf in de buurt te komen. Ze verstoppen zich bijvoorbeeld een dag lang in een vuilnisbak. Als ze uit de vuilnisbak stappen, hopen ze tegenover Niall, Zayn, Liam, Harry of Louis te staan.

Dit gebeurde vorige week in New York. Een meisje had zich urenlang verstopt in de afvalbak in de studio waar de vijf leden, die tussen de 18 en 20 jaar oud zijn, bezig waren. Zou het meisje zich hebben afgevraagd hoe een mens ruikt na een dag in een vuilnisvat? Of hoe je kleren dan zitten? En of de muzikanten zouden schrikken als er plotseling iemand uit die ijzeren ton omhoog komt?

Helaas voor de fan heeft ze One Direction niet bereikt. De bewaker die haar ontdekte zette haar zonder pardon de deur uit.

Bewakers van jongensbands zijn het een en ander gewend. Fans dringen tussen deuren en dranghekken door, ze bestormen hotels of studio. Of ze vermommen zich als kamermeisje om bij hun idool in de buurt te komen. Fans kunnen plotseling met veel tegelijk ergens opduiken doordat ze elkaar via smartphones op de hoogte brengen.

Een zanger die al langer gewend is aan enthousiaste fans, is Justin Bieber (18). Bieber staat op dit moment weer in de belangstelling omdat zijn nieuwe cd Believe volgende week uitkomt. Het is nog maar zijn tweede cd. Na zijn eerste cd kreeg Bieber zoveel fans, dat hij jaren bezig was om over de hele wereld op te treden. Nu zijn nieuwe cd af is, reist Bieber rond om interviews en tv-optredens te doen. Soms geeft hij spontaan een gratis concert. Dat laatste is hem onlangs in Noorwegen slecht bevallen. Bieber zou in hoofdstad Oslo een gratis concert geven, maar fans hadden elkaar zo snel opgetrommeld via Twitter dat de stad werd overspoeld door duizenden fans tegelijk. Er ontstond chaos en gedrang, 49 meisjes raakten gewond. Bieber was erg geschrokken.

Vorige week roeide een meisje naar de overkant van een groot meer in Canada om bij One Direction in de buurt te komen. Toen ze aankwam waren de bandleden net vertrokken.

    • Hester Carvalho