Kortkolom cultuur

Herman Kochs ‘Het Diner’ wordt verfilmd

Amsterdam. De roman Het Diner van Herman Koch wordt verfilmd. Eyeworks en Inspire Films hebben de filmrechten gekocht van de bestseller uit 2009. Dat heeft distributeur Benelux Film Distributors van het filmproject donderdag bekendgemaakt. Het Diner wordt geregisseerd door Menno Meyjes, die ook het scenario van de film gaat schrijven. Over de casting van de film is nog niets bekend. Het Diner moet eind 2013 in de bioscoop draaien. (Novum)

J.D. Salinger mag toch afgebeeld worden

Concord. Afbeeldingen van de in 2010 overleden schrijver J.D. Salinger zijn binnenkort toch te bewonderen op mokken en buttons. Erfgenamen van de Amerikaanse auteur hebben hun strijd verloren om zijn identiteit tegen ongewenst commercieel gebruik te beschermen. De gouverneur van New Hampshire, John Lynch, heeft zijn veto uitgesproken over een wetsvoorstel dat het ongepaste commercieel gebruik van de identiteit van overledenen moest voorkomen tot 70 jaar na hun dood. (Novum, AP)

Voertuigen uit nieuwe Batman-film de TT

Assen. De voertuigen uit de nieuwe Batman-film The Dark Knight Rises zijn tijdens de TT Assen van 28 tot en met 30 juni te bewonderen, zo maakt Warner Bros bekend. De Tumbler, de vernieuwde Batmobiel, rijdt voor aanvang van het WK motorracen over het circuit. De Bat-Pod, Batmans motor, en de Tumbler worden in Assen vergezeld door ontwerper Chris Corbould en zijn technische team. The Dark Knight Rises, is vanaf 20 juli in Nederland in de bioscoop. (Novum)