Kijktips

Film

Godzilla (Roland Emmerich, 1998, VS).

Amerikaanse remake van Japanse monsterklassieker werd orgie van trucages, waarin een door atoomstraling gemuteerd reuzenreptiel Manhattan verbouwt. Met Matthew Broderick. Veronica, 20.30-23.10u.

Out of Time (Carl Franklin, 2003, VS).

In Banyon Key, Florida, gebeurt zó weinig dat het verbazing wekt dat ze er én een sheriff (Denzel Washington) én een met moordzaken belaste politiedame (Eva Mendes) hebben. In de eerste helft gebeurt er niks en als het verhaal dan eindelijk begint moet er alsnog zoveel gebeuren dat de regisseur (die de plot leende van The Big Clock uit 1948) inderdaad tijd te kort komt. Net5, 20.30-22.50u.

Informatief

The men who made us fat.

Eerste van drie uitzendingen waarin Jacques Peretti op zoek gaat naar de oorzaken van onze veranderde eetgewoontes. Vanavond het bedenkelijke succes van fructosesiroop (high fructose corn syrup, HFCS). Deze zoetstof is niet alleen zoeter en goedkoper dan suiker, het remt ook de afgifte aan ons bloed van leptide, een hormoon dat ons een verzadigingsgevoel dient te geven. In veel ‘magere’ en ‘gezonde’ etenswaren en drankjes is vet de laatste jaren verruild voor HFCS. BBC 2, 22.00-23.00u.

Drama

Der Brand.

Na een avondje salsa-les wordt Judith door haar danspartner verkracht. Als haar beschuldiging geen gehoor vindt en de herinnering aan de gebeurtenis haar leven blijft beheersen, besluit ze om zelf voor gerechtigheid te zorgen. Ze neemt haar toevlucht tot een radicale methode. ARD, 23.45-01.15u.

EK voetbal

Italië - Kroatië.

Live verslag uit Stadion Miejski, Poznan. Ned.1, 17.30-19.55u.

Spanje - Ierland.

Verslag van de wedstrijd in de PGE Arena Gdansk.Ned.1, 20.20-22.45u.