Internationaal

Art | 43 | Basel | 2012 | Exterior View
Art | 43 | Basel | 2012 | Exterior View

London 2012 festival

Het draait niet alleen om sport bij de Olympische Spelen. Tijdens het London 2012 Festival zullen twaalf weken lang door het hele land evenementen worden georganiseerd op het gebied van muziek, theater, dans, beeldende kunst, literatuur, film en mode. Het Londen 2012 Festival vindt tijdens de Spelen plaats.

21 juni t/m 9 sept, Engeland. www.festival.london2012.com

Art Basel

Art Basel is een van de grootste beurzen voor hedendaagse kunst ter wereld en vindt jaarlijks plaats in de Zwitserse stad Bazel, op de grens met Frankrijk. Met meer dan 2.500 deelnemende kunstenaars.

14 t/m 17 juni, www.artbasel.com

Hultsfred

Met meer dan 30.000 bezoekers is het Hultsfred Festival het grootste rockfestival van Zweden. Tijdens deze editie zijn er optredens van onder andere The Eagles of Death Metal, the Vaccines, Kasabian en Slash.

14 t/m 16 juni, Hultsfred, Zweden. www.hultsfredfestivalen.se

Isle of Wight Festival

Op het Isle of Wight in Engeland werd van 1968 tot 1970 elke zomer een populair festival gehouden. Het was het laatste festival waar Jimi Hendrix optrad, enkele dagen voor hij in Londen overleed. In 2002 werd het festival nieuw leven ingeblazen en het heeft sindsdien elke zomer plaatsgevonden. Dit jaar met onder andere Elbow, Noah & the Whale, Pearl Jam en Bruce Springsteen & the E Street Band.

21 t/m 24 juni, Island of Wight, Groot-Brittannië www.isleofwightfestival.com

Jeremy Deller

Jeremy Deller is een kunstenaar die eerder met mensen, hun gewoontes, symbolen en sociale rituelen werkt, dan dat hij zich onderwerpt aan de academische regels van de kunst. Zijn oeuvre wordt gedreven door een antropologische en etnografische blik op de westerse samenleving. In de tentoonstelling Jeremy Deller: Joy in people bij Wiels in Brussel zijn bijna alle belangrijke werken opgenomen die zijn carrière tot nu toe kenmerken.

T/m 19 augustus, in Wiels, Brussel. www.wiels.org

Sense of Place

Sense of Place is de centrale tentoonstelling van de nieuwe editie van de Summer of Photography. Met 160 werken van 40 fotografen uit alle lidstaten van de EU schetst de expositie de diversiteit van het Europese landschap. De foto’s, opgedeeld in de regio’s Noord-, Centraal- en mediterraan Europa, tonen hoe identiteiten ook door de natuurlijke omgeving gevormd worden. De fotografen laten zien dat Europa behalve een politieke ruimte ook een plek is die voor iedereen persoonlijke betekenissen draagt.

14 juni t/m 16 sept, Paleis voor Schone Kunsten, www.bozar.be

Jeff Koons

Deze zomer richt de Schirn Kunsthalle in Frankfurt de aandacht op het werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons (1955), die sinds 1980 invloed uitoefent op de kunstwereld met zijn werken. Jeff Koons. The Painter is de eerste expositie waarop een volledig overzicht wordt geboden van het schilderwerk van de Amerikaanse kunstenaar.

20 juni t/m 23 sept, Schirn Kunsthalle Frankfurt. www.schirn.de