Explosie in staalfabriek India - minstens elf doden

Een gewonde medewerker van de staalfabriek in India waar een explosie plaatsvond wordt naar het ziekenhuis gebracht.
Een gewonde medewerker van de staalfabriek in India waar een explosie plaatsvond wordt naar het ziekenhuis gebracht. Foto AP

Een explosie in een van de grootste staalfabrieken in de staat Andhra Pradesh in het zuiden van India heeft aan minstens elf mensen het leven gekost. Minstens zestien mensen raakten gewond, heeft de politie gezegd.

Medewerkers van de staalfabriek liepen ernstige brandwonden op door de explosie en de enorme brand die daarop volgde in de fabriek in de kuststad Visakhapatnam, verklaarde politiechef Purnachandra Rao.

De explosie zou hebben plaatsgevonden toen arbeiders de zuurstof controleerde bij het smelten. Bijna dertig medewerkers van de fabriek waren naar de machine aan het kijken toen de explosie plaatsvond.

Ooggetuigen zeiden dat de explosie zo heftig was dat auto’s die buiten geparkeerd stonden in de lucht werden geslingerd. Het dodental zal naar verwachting nog oplopen omdat de sommige gewonden in kritieke situatie verkeren, aldus Rao.

Het 41 jaar oude staatsbedrijf is een van de grootste staalproducenten van India.


Grotere kaart weergeven