Opinie

    • Ernest van der Kwast

Espresso met Bert van Marwijk

Oranje heeft ook de tweede EK-wedstrijd verloren. Tegen Duitsland verloor een zwak verdedigend Nederland van een veel sterker Duitsland: 1-2. Desondanks is het EK nog niet voorbij. ‘Theoretisch is het mogelijk,’ zegt Bert van Marwijk. ‘Ik geef ons nog een heel goede kans.’ Waarom is hij zo optimistisch? ‘We zijn afhankelijk van Duitsland,’ antwoordt Van Marwijk.

Foto AFP

Duitsland

Oranje heeft ook de tweede EK-wedstrijd verloren. Tegen Duitsland verloor een zwak verdedigend Nederland van een veel sterker Duitsland: 1-2. Desondanks is het EK nog niet voorbij. ‘Theoretisch is het mogelijk,’ zegt Bert van Marwijk. ‘Ik geef ons nog een heel goede kans.’ Waarom is hij zo optimistisch? ‘We zijn afhankelijk van Duitsland,’ antwoordt Van Marwijk. ‘Duitsland moet winnen van Denemarken.’ De coach van Oranje neemt een slokje espresso. ‘Maar daar heb ik alle vertrouwen in,’ zegt hij. ‘Duitsland is een ongelooflijk sterk elftal. Ze hebben fantastische spitsen, een heel betrouwbaar middenveld en een bijna ondoordringbare verdediging.’ Van Marwijk neemt nog een slokje espresso. ‘Het zijn stuk voor stuk ideale schoonzonen,’ zegt hij. ‘Dus Nederland heeft echt nog wel een goede kans.’ Maar dan moeten we wel winnen van Portugal. ‘Ja,’ zegt Van Marwijk. ‘En daar wringt de schoen.’ De coach van Oranje staart naar zijn espressokopje en mompelt: ‘Ik heb Mark van Bommel verteld dat hij niet welkom is op de camping.’ Wat vindt hij van het commentaar van de Volkskrant dat een huwelijk tussen Mark Rutte en Angela Merkel waarschijnlijker is dan een plek in de kwartfinale voor Oranje? ‘Hij is vrijgezel,’ antwoordt Van Marwijk. ‘Dus theoretisch is het mogelijk.’

    • Ernest van der Kwast