Zege Tsjechië op Grieken

Tsjechië heeft zich gisteren goed hersteld van de 4-1 nederlaag tegen Rusland. De ploeg van bondscoach Bilek was in Wroclaw met 2-1 te sterk voor Griekenland. Tsjechië heeft zaterdag aan een gelijkspel tegen buur- en gastland Polen genoeg om zich voor de kwartfinales te plaatsen.

Tsjechië scoorde in de openingsfase twee keer. Voor doelman Chalkias (38) werd de wedstrijd een nachtmerrie. Al na 2 minuten en 14 seconden werd hij gepasseerd door Jiracek, die fraai werd aangespeeld door Hübschman. Het was de op drie na snelste EK-goal. De snelste was in 2004 van de Rus Kirichenko: 1.07 minuut.

In de zesde minuut greep doelman Chalkias zwak in bij een voorzet van Gebreselassie, waarna Pilar kon scoren. Even later werd de Griekse keeper vervangen met een blessure.

Fotakis scoorde vlak voor rust uit een kopbal, maar de goal werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De tegentreffer kwam er vlak na rust alsnog – dankzij een blunder van Cech. De doelman greep mis bij een voorzet van Samaras en gaf Gekas vrij spel. (Novum)