Ze staan er klaar voor

Republican presidential candidate, former Massachusetts Gov. Mitt Romney, right, looks for his toe mark with Rep. Connie Mack, R-Fla., center, and Rep. Daniel Webster, R-Fla., left, before a campaign stop at Con-Air Industries, Tuesday, June 12, 2012, in Orlando, Fla. (AP Photo/Evan Vucci)

De Republikeinse presidentskandidaat, Mitt Romney (rechts), controleert nog even of hij wel op het goede naamstickertje staat. Dat is van cruciaal belang, want straks, op het podium in een hal van filterproducent Con-Air Industries in Orlando waar hij een toespraak zal houden, heeft hij geen stickertje dat zijn plaats aangeeft. Dan moet het, voor alle fotografen en camera’s, in één keer goed gaan.

Romey was gisteren, samen met afgevaardigden Connie Mack (links) en Daniel Webster (midden), op bezoek bij de filterproducent als onderdeel van zijn verkiezingscampagne.

Romney beloofde zijn publiek dat hij Obamacare, de omstreden ziektekostenverzekering die de huidige president Barack Obama heeft ingesteld, zal intrekken. Romney’s nieuwe leus lijkt wel „Obama is out of touch” te zijn. Deze slogan keert geregeld terug op zijn blog en op zijn Twitterpagina.

Volgens Romney heeft Obama geen idee waar hij mee bezig is. Zoals de Republikeinse kandidaat op zijn blog zei: Obama begrijpt niet waarom Obamacare kleine bedrijven beschadigt. En dat, zegt Romney, is vreemd. Want volgens een onderzoek onder 1.500 kleine bedrijven bleek dat 75 procent daarvan klaagde geen nieuwe werknemers te kunnen aannemen. Wegens de ziektekostenverzekering voor werknemers.

Volgens de laatste peilingen ligt Obama voor op Romney. Maar het verschil – zo’n 2 procentpunt – is klein. En de dag van de verkiezingen, dinsdag 6 november, is nog ver weg.