Weer

Morgen wordt de beste dag van de week. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Alleen de noordelijke provincies maken kans op een buitje, veroorzaakt door een klein lagedrukgebied boven het zuiden van Noorwegen. Daardoor begint de dag in het noorden met wolken, terwijl elders de dag stralend begint met temperaturen tussen 6 en 9 graden. In de loop van de dag ontstaan landinwaarts stapelwolken. Tussendoor is er ruimte voor de zon. Door de kracht van de zon die op dit moment bijna op z’n hoogst staat, komt het kwik ondanks de aanvoer van frisse lucht met een zwakke tot matige noorden tot noordoostenwind uit op 16 tot 19 graden. Daar waar de lucht over water aankomt, op de Wadden, blijft het nog 2 graden frisser.

Na een meevallende donderdag volgt in de avond en nacht naar vrijdag vanuit het zuidwesten regen. Vrijdag overdag is er vrij veel bewolking en vallen verspreid een aantal buien. Bij een matige tot vrij krachtige zuidenwind wordt wel zachtere lucht aangevoerd waardoor de temperaturen ondanks het tegenvallende weer uitkomen tussen 17 en 21 graden. In het weekeinde blijft het kwik op een redelijk niveau, zaterdag 20 graden en zondag 18 graden. Het weer is wisselend met zon en enkele buien.