Roemeense dieven roven op spectaculaire wijze vrachtwagens leeg

Dit is geen scène uit een actiefilm, in slechte kwaliteit gefilmd. Deze dieven uit Roemenië probeerden écht met gevaar voor eigen leven midden op de snelweg vanuit hun auto de vrachtwagen voor hen in te klimmen, om de buit te jatten. Dat lukte wel, maar ze wilden niet - de buit viel kennelijk tegen.

Volgens de politie heeft de gang in de afgelopen maanden behoorlijk wat successen geboekt met hun manier van stelen. Die gaat als volgt. Terwijl de auto midden in de nacht op de snelweg vlak achter de vrachtauto rijdt, klimmen twee criminelen via het dakraam naar buiten. De ene klimt het dak op, de ander houdt z’n benen vast. Met professioneel gereedschap wordt de deur opengemaakt en de vracht gestolen. Of niet, in dit geval.

The Telegraph meldt dat de politie twintig huiszoekingen nodig had om de boeven te vangen. De bende zou onder meer sigaretten en koffie hebben weten te stelen uit vrachtwagens, en zelfs (en dat vereist vermoedelijk nog meer acrobatiek) televisies.