Portugal in slotfase langs Denemarken

Portuguese players celebrates after forward Silvestre Varela scored the third and last goal during the Euro 2012 championships football match Denmark vs Portugal on June 13, 2012 at the Arena Lviv. AFP PHOTO / JEFF PACHOUD Portugal viert de goal van Varela, die de stand op 3-2 brengt. Foto AFP / Jeff Pachoud

Portugal heeft met 3-2 gewonnen van Denemarken in Lviv. Daardoor ligt in de groep van Nederland nog alles open.

Door een laat doelpunt van Silvestre Varela pakte Portugal vanavond voor het eerst drie punten. Eerder hadden de Denen, die in de openingswedstrijd van Nederland wonnen, zich knap teruggeknokt van een 2-0 achterstand.

Portugal, dat zaterdag aan het toernooi was begonnen met een 1-0 nederlaag tegen Duitsland, heeft net als Denemarken drie punten. Nederland probeert vanavond tegen Duitsland om van de hatelijke nul af te komen.

    • Marije Willems