Portugal wint, dus Oranje kan vanavond niet uitgeschakeld worden

Pepe na de eerste goal van de wedstrijd tegen Denemarken. Foto AFP / Jeff Pechoud
Pepe na de eerste goal van de wedstrijd tegen Denemarken. Foto AFP / Jeff Pechoud Pepe na de eerste goal van de wedstrijd tegen Denemarken. Foto AFP / Jeff Pechoud

Uiteraard, het wordt nog steeds enorm lastig om de tweede ronde te halen. Maar uitschakeling na slechts vijf dagen, dat is sowieso niet aan de orde. Omdat Portugal vanavond Denemarken versloeg, kan Oranje zich ook bij een nederlaag tegen de Duitsers nog plaatsen.

Want nu hebben Portugal en Denemarken allebei drie punten. Verliest Oranje vanavond en wint het zondag van Portugal, dan staat het óók op drie punten. Wint Duitsland dan van Denemarken, dan is het trio dat het met één overwinning uit drie wedstrijden moet doen compleet: Nederland, Portugal en Denemarken. Het land met het beste doelsaldo gaat dan samen met Duitsland door.

Wat dat betreft is het goed dat Portugal vanavond (oh, wat ging het moeizaam) met slechts één doelpunt verschil won. En de opdracht aan Nederland is dan: erop los scoren tegen de Portugezen, want elk doelpunt telt.

Wat nog beter is, is vanavond winnen. Nog een klein uurtje en dan begint Nederland - Duitsland. Wint Nederland met twee doelpunten verschil, dan staat het na twee speelrondes zelfs bovenaan in de poule.

    • Peter Zantingh