Kijktips

None

Film

The Mask of Zorro (Martin Campbell, 1998, VS).

Antonio Banderas wordt door de gepensioneerde Zorro Anthony Hopkins opgeleid tot nieuwe gemaskerde held en zet zich in voor het onderdrukte Mexicaanse volk in een ondanks de milde zelfspot wat anachronistische ‘swashbuckler’. Met Catherine Zeta-Jones. RTL7, 20.30-23.15u.

Suburban Girl (Marc Klein, 2007, VS).

Alec Baldwin speelt tegenwoordig steeds dezelfde rol, of de omgeving die van ironie voorziet of niet. Hij is weer goed op dreef in deze romantische komedie, gebaseerd op de chicklit van Melissa Bank. Sarah Michelle Gellar speelt een meisje dat het wil maken in de wereld van de uitgeverij. Al op het tweede feestje ontmoet ze de machtige Archie Knox (Baldwin). RTL5, 20.30-22.30u.

Informatief

Offen und frei.

Documentaire over de voorbereidingen op Documenta 13. Natascha Pflaumbaum filmde deelnemende kunstenaars in hun ateliers in New York, Mexico en Londen en Documenta-chef Carolyn Christov-Bakargiev in de maanden voor de opening. Arte, 22.00-22.55u.

Russisch monopolie.

Documentaire van Christiane Büchner over een flat in Sint Petersburg. Na de val van de Sovjet-Unie werden huurders eigenaar van hun appartement. Maar sommige appartementen werden per kamer verhuurd, met gemeenschappelijke voorzieningen. Bij verkoop van een kamer moeten de andere eigenaren in het appartement toestemming geven. Dat leidt tot allerlei complicaties, machinaties en chantage. Ned.2, 00.15-01.10u.

EK voetbal

Denemarken - Portugal.

Verslag van het duel in Lvov. Ned.1, 17.30-19.55u.

Nederland - Duitsland.

Verslag van de wedstrijd in Charkov.Ned.1, 19.55-22.40u.