De trailer: Django Unchained

None

*** De meestbesproken trailer van het moment is die van Django Unchained, de nieuwe film van Quentin Tarantino, die verwacht wordt in december. Slaaf (Jamie Foxx) schiet zich een weg naar de vrijheid, door op te trekken met een premiejager (Christopher Waltz). En passant neemt hij wraak op sadistische slavenhouders. Zoals wel vaker de laatste jaren bij Tarantino is de soundtrack, die naadloos schakelt tussen country en jarenzeventigsoul – zoals de film zo te zien een kruising zal zijn tussen blaxploitation en spaghettiwestern – een stuk energieker dan de beelden. Die maken een curieus lauwe indruk. Alleen Leonardo DiCaprio als de slechterik lijkt meer lol te hebben dan hij in jaren gehad heeft, nu hij eindelijk eens mag schmieren in plaats van met bloedige ernst in Oscarwaardige films op te draven. (PdB)