Cassano: sorry tegen homo's

Italy's soccer player Antonio Cassano watches his team mates during a training session for the Euro 2012 at Cracovia Stadium in Krakow June 11, 2012. REUTERS/Tony Gentile (POLAND) REUTERS

Stervoetballers beschouwen de persconferenties op een EK vaak als corvee. Vooral politiek correct blijven, hemeltergende nietszeggendheid ligt op de loer. Maar niet bij de Italiaan Antonio Cassano. Een flapuit, ooit met ruzie vertrokken bijReal Madrid en Sampdoria na scherpe uitspraken in de media. „Ik ben moe geboren en ik houd niet van scoren”, trapt de spits van AC Milan af. „Zullen we een 5-5-5-systeem spelen?” Dan, tussen neus en lippen door, de vraag of er twee homo’s zijn in het Italiaanse kamp. Cassano: „Ik hoop het niet.” Voetbalpraat. „Ik bied mijn oprechte verontschuldigingen aan”, meldt de spits een paar uur later, na klachten van homo-organisaties. Politiek correct is beter.

Maarten Scholten

    • Maarten Scholten