Andy Schleck start niet in Tour de France

Andy Schleck, vorige week tijdens het Criterium du Dauphiné. Foto AFP / Pascal Pavani

Andy Schleck verschijnt dit jaar niet aan de start van de Tour de France. De verwondingen die de Luxemburgse wielrenner vorige week opliep bij een val in het Criterium du Dauphiné zijn zwaarder dan in eerste instantie gedacht, meldt het Luxemburgse Tageblatt.

Volgens de website van de krant heeft de wielrenner een ruggenwervel gebroken en is hij zeker voor vijf weken uitgeschakeld. Daardoor komt ook zijn deelname aan de Olympische Spelen in gevaar. Zijn ouders hebben het nieuws bevestigd. “Dit is een heel slecht jaar. De Tour was zijn grote doel”, laat vader Johny Schleck weten. Het team van Schleck heeft vanmiddag een persconferentie gepland.

Na de val van afgelopen donderdag heeft Schleck nog twee dagen in Dauphiné gereden, maar afgelopen zaterdag stapte de 27-jarige wielrenner na 64 kilometer af.

Schleck werd de afgelopen drie jaar tweede in de Tour. Begin dit jaar werd ook uitgeroepen tot winnaar van de Tour de France 2010, nadat de oorspronkelijke winnaar Alberto Contador werd geschorst wegens eens positieve dopingtest.

    • Lex Boon