Weer

Het blijft voorlopig onbestendig zomerweer in Nederland. Na een paar droge, maar ook frissere dagen keert de wisselvalligheid vanaf vrijdag terug. Wel gaat dan de temperatuur weer omhoog. Maar zomerse temperaturen van 25 graden of meer zitten er voorlopig niet in.

Vanavond en komende nacht is het droog, op een enkele bui in het zuiden na. Vanuit het noorden breiden opklaringen zich verder uit. Het koelt af naar 7 tot 11 graden bij een afnemende noordelijke wind.

Morgen zien we af en toe de zon, maar er ontstaan al in de ochtend stapelwolken. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Alleen in Limburg kunnen nog een paar buien vallen. Met een matige noordwestenwind is het een stuk frisser, rond 15 graden.

Het contrast is groot met de tropische 30 graden waarmee het Nederlands elftal morgen in het Oekraïense Charkov te kampen heeft. In eigen land moeten we het dan met ruim 15 graden minder doen: prima weer om binnen voor de televisie te zitten.

Donderdag is er meer ruimte voor zon en wordt het een paar graden warmer.

Vanaf vrijdag wordt het met een aantrekkende zuidelijke wind weer rond 20 graden. Maar behalve zon zijn er dan ook weer buien.