Oranje ‘gespannen’, maar extra gemotiveerd om Duitsers te verslaan

Van Marwijk gaf vanavond op een persconferentie toe dat de sfeer bij Oranje gespannen is, maar zei ook dat er verder niets aan de hand is met zijn groep. Foto AFP

Er is spanning en irritatie bij Oranje over het verlies tegen Denemarken, maar dat maakt Nederland alleen maar gemotiveerder om morgen van Duitsland te winnen. Dat zei bondscoach Van Marwijk vanavond op een persconferentie.

Van Marwijk noemde de sfeer in zijn groep “prima” en zei dat hij soms moet lachen om “al die negatieve verhalen”. Wel gaf hij toe dat de spanning in zijn spelersgroep is toegenomen door de pijnlijke 0-1 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen de Denen en de naderende confrontatie met Duitsland:

“Zeker na een nederlaag. Niet alleen bij ons, maar ook bij onze kritische volgers. Daarom ontstaat er wel eens wat irritatie, maar dat is niet erg. Dat kan zelfs motiverend werken.”

Van Marwijk: Duitsland ‘zeer sterk’

Er is bij Oranje volgens Van Marwijk ondanks de spanning niets aan de hand en de spelers kijken uit naar de cruciale wedstrijd van morgen tegen Duitsland, aldus de bondscoach Van Marwijk zei te geloven dat Nederland van Duitsland kan winnen, hoewel hij de Duitse ploeg “zeer sterk” noemde.

Of verdediger Joris Mathijsen, die de wedstrijd tegen Denemarken vanwege een blessure moest missen, morgenavond zijn opwachting maakt in de basisopstelling wilde Van Marwijk nog niet zeggen. De bondscoach zei wel dat Mathijsen inzetbaar is en dat hij vandaag en gisteren goed heeft kunnen trainen.

Sneijder: we zijn klaar voor de wedstrijd

Wesley Sneijder was op de persconferentie positief over de kansen van Oranje. Hij zei dat de sfeer in de spelersgroep goed is en dat Nederland klaar is voor de wedstrijd. “We weten wat we kunnen. Wat is er mooier dan spelen tegen Duitsland?”

Van Marwijk was tijdens de persconferentie in Charkov, waar Oranje vanmiddag arriveerde en vanavond nog traint, kort van stof en geïrriteerd, twitterde onze verslaggever Koen Greven, die bij de bijeenkomst aanwezig was:

Twitter avatar KoenGreven Koen Greven Zeer gespannen sfeer bij persconferentie. Van Marwijk is zeer kortaf.
Twitter avatar KoenGreven Koen Greven Van Marwijk: ,,Ik weet niet hoe de stemming in Nederland is. Wij verblijven in Polen.”
    • Pim van den Dool