Löw verwacht, ondanks ‘onterechte nederlaag’, moeilijke avond tegen Oranje

Löw denkt dat vooral de Duitse verdedigers een lastige avond krijgen tegen Oranje. Foto AP / Frank Augstein

Oranje verloor afgelopen zaterdag onterecht van Denemarken en de Duitse verdediging krijgt morgenavond een moeilijke avond tegen Oranje. De Duitse bondscoach Joachim Löw wilde vanmiddag vooral de indruk wekken Nederland niet te onderschatten.

Op een persconferentie in Charkov liet Löw vooral zijn respect voor het Nederlandse voetbal blijken, vertelt onze verslaggever Koen Greven over de telefoon. Hij noemde Oranje “een team van absolute wereldklasse” en ziet er volgens Greven geen voordeel of nadeel in dat Nederland de eerste wedstrijd tegen Denemarken heeft verloren. Die nederlaag was bovendien “onterecht”, vindt Löw. “Ze creëerden heel veel kansen.”

Twitter avatar KoenGreven Koen Greven Low: Nederland zal zich niet zomaar boter van brood laten eten.

‘Er komen veel een-tegen-eenduels morgen’

De Duitse verdedigers krijgt een moeilijke avond tegen Nederland, denkt de Duitse bondscoach:

“Beide teams hebben veel mogelijkheden voorin. Het is morgen belangrijk dat onze spelers laten zien dat we als team goed zijn. Er komen veel een-tegen-eenduels. Nederland heeft snelle spitsen, dus we hebben geen tijd om bij te sluiten. We moeten die duels dus winnen.”

Een opvallend moment van de persconferentie vond Greven een vraag van een Belgische journalist aan Löw over de welbekende rivaliteit tussen Nederland en Duitsland. De journalist wilde weten of wedstrijden tussen Die Mannschaft en Oranje inderdaad “oorlog” zijn. Daar wilde de Duitse coach echter niets van weten. “De rivaliteit tussen Nederland en Duitsland is gezond en heeft niets met oorlog te maken.”

Twitter avatar KoenGreven Koen Greven Low: voetbal is oorlog? Nee. Dat soort termen past niet. Wel gezonde rivaliteit.

‘Schweini’ kijkt uit naar klassieker

Middenvelder Bastian Schweinsteiger werd vanmiddag ook bevraagd en heeft vooral heel veel zin in de “klassieker” tegen Oranje:

“We willen natuurlijk de volgende stap zetten en weten dat Nederland onder druk staat. Wat er ook gebeurt, het wordt een lastige wedstrijd. Wij als spelers kijken uit naar een klassieker als deze wedstrijd.”

Twitter avatar KoenGreven Koen Greven Schweinsteiger: we spelen tegen absoluut topteam. Ik voel geen rivaliteit.
    • Pim van den Dool