Hincapie beëindigt zijn loopbaan als wielrenner

George Hincapie prepares for Stage 1 of the Tour of California cycling race, Sunday, May 13, 2012, in Santa Rosa, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
George Hincapie prepares for Stage 1 of the Tour of California cycling race, Sunday, May 13, 2012, in Santa Rosa, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Wielrenner Hincapie kan in zijn laatste seizoen nog net het recordaantal Tourdeelnames verbreken.

Wielrenner George Hincapie zet aan het einde van het seizoen een punt achter zijn loopbaan. Dat maakte hij gisteren bekend. Eind deze maand wordt de Amerikaan 39 jaar. Als hij door zijn ploeg BMC voor de Tour de France wordt geselecteerd, wordt het zijn zeventiende Tour. Daarmee breekt hij het record van meeste deelnames dat hij nu deelt met Joop Zoetemelk. Hincapie is vooral bekend omdat hij Lance Armstrong tot zeven keer toe bijstond tijdens diens Tourzeges. Hincapie krijgt volgende week te horen of hij in de Amerikaanse olympische selectie zit. Als hij wordt opgeroepen, worden het zijn zesde Olympische Spelen. AP