Opinie

Espresso met Joachim Löw

De Duitse selectie is topfit voor de beladen confrontatie met Nederland woensdag op het Europees Kampioenschap voetbal. ‘Alle spelers hebben de intensieve wedstrijd tegen Portugal zonder blessures doorstaan,’ zegt bondscoach Joachim Löw. ‘Zelfs twijfelgevallen Miroslav Klose, Per Mertesacker en Mario Götze zitten weer in het trainingsritme.’

** FILE ** In this June 16, 2008 file photo Germany's head coach Joachim Loew, center, and Austria's head coach Josef Hickersberger, right, argue with the match's fourth official Damir Skomina from Slovenia, left, during the group B match between Austria and Germany in Vienna, Austria, at the Euro 2008 European Soccer Championships in Austria and Switzerland. Loew was banned from the touchline for Thursday's European Championship quarterfinal match against Portugal. Loew and Austria coach Josef Hickersberger were both given one-game suspensions Wednesday, June 18, 2008 the agency APA said, after they were banished to the stands by the referee after they appeared to bicker with the fourth official during Germany's 1-0 group win on Monday. (AP Photo/Frank Augstein)
** FILE ** In this June 16, 2008 file photo Germany's head coach Joachim Loew, center, and Austria's head coach Josef Hickersberger, right, argue with the match's fourth official Damir Skomina from Slovenia, left, during the group B match between Austria and Germany in Vienna, Austria, at the Euro 2008 European Soccer Championships in Austria and Switzerland. Loew was banned from the touchline for Thursday's European Championship quarterfinal match against Portugal. Loew and Austria coach Josef Hickersberger were both given one-game suspensions Wednesday, June 18, 2008 the agency APA said, after they were banished to the stands by the referee after they appeared to bicker with the fourth official during Germany's 1-0 group win on Monday. (AP Photo/Frank Augstein)

Nieuwe definitie

De Duitse selectie is topfit voor de beladen confrontatie met Nederland woensdag op het Europees Kampioenschap voetbal. ‘Alle spelers hebben de intensieve wedstrijd tegen Portugal zonder blessures doorstaan,’ zegt bondscoach Joachim Löw. ‘Zelfs twijfelgevallen Miroslav Klose, Per Mertesacker en Mario Götze zitten weer in het trainingsritme.’ Welke verwachting heeft hij van de wedstrijd? ‘Ik wil de Nederlanders natuurlijk niet bang maken,’ antwoordt de Duitse bondscoach. ‘Maar de term Blitzkrieg zou zo maar eens een nieuwe definitie kunnen krijgen.’ Vreest hij niet voor de spitsen van Oranje? ‘Huntelaar of Van Persie?’ zegt Löw. ‘Dat is de vraag.’ Wie zou hij opstellen? ‘Geen van beiden,’ antwoordt de Duitse bondscoach. ‘Ik heb immers Mario Gomez. Bij hem is bijna elke kans een doelpunt.’ Kan hij zich voorstellen dat Oranjefans hun kaarten voor de wedstrijd Nederland-Duitsland dumpen op internet? ‘Ik kan me dat heel goed voorstellen,’ antwoordt Löw. ‘Het is natuurlijk niet leuk om helemaal naar Oekraïne te reizen om ingemaakt te worden door je buren.’ De Duitse bondscoach drinkt zijn espresso op. ‘Ik heb eigenlijk nu al medelijden met het Nederlandse volk.’