Engelse coach Hodgson bestrijdt Fransen met succes

Zelden begon een Engels elftal een EK met zulke lage verwachtingen van het thuisfront als nu. Sterspeler Wayne Rooney zit de eerste twee groepsduels een schorsing uit. Frank Lampard, Gary Cahill en Gareth Barry zijn geblesseerd. De 1-1 gisteren tegen Frankrijk in Donetsk was daarom bemoedigend.

De Britse bondscoach Roy Hodgson (64) liet Rio Ferdinand buiten de selectie. De United-verdediger heeft een bekoelde relatie met Chelsea-aanvoerder John Terry. Die zou diens broer Anton Ferdinand van QPR racistisch hebben bejegend.

Hodgson koos voor de 18-jarige Alex Oxlade-Chamberlain en de 21-jarige Danny Welbeck. De ervaren aanvallers Jermain Defoe en Andy Caroll startten op de bank. Na een half uur scoorde ploeggenoot Joleon Lescott met een kopbal uit een vrije trap van aanvoerder Steven Gerrard.

Frankrijk maakte bijna gelijk via Alou Diarra. Doelman Joe Hart redde bij de kopbal. Vlak voor rust bracht Samir Nasri Les Bleus alsnog langszij. De middenvelder passeerde Hart met een laag afstandsschot.

Na rust hielden de Engelsen de Fransen zo veel mogelijk buiten het strafschopgebied. Karim Benzema, Franck Ribéry en Yohan Cabaye waren dreigend, niet trefzeker. De Franse bondscoach Laurent Blanc en zijn Engelse collega Hodgson koesterden het punt.