De mooiste goals van de eerste speelronde Euro 2012

Petr Cech krijgt zijn vingertoppen tegen de verwoestende uithaal van Roman Pavlyuchenko, maar het bleek niet genoeg. Foto AP / Antonio Calanni

Precies twintig doelpunten vielen er in de eerste speelronde van Euro 2012. Slechts twee landen kwamen niet tot scoren: Portugal en, nou ja laat maar. Hoe dan ook: waar gescoord wordt, vallen fraaie goals. Dit zijn de drie beste treffers van de afgelopen vier dagen.

Twitter avatar InfostradaLive Infostrada Sports Heads Up! Eight of the 20 goals #euro2012 have now been scored by headers: 40%.

Opvallend is verder dat de drie doelpunten hieronder allemaal van de eerste dag komen. Alle uit poule A dus. Natuurlijk was het korte spel waaruit Cesc Fábregas scoorde heel leuk om te zien. Maar we gaan voor het volgende trio:

Polen-Griekenland 1-0

Geheel niet onaardig was de openingsgoal van het toernooi door Robert Lewandowski. Uit het Hollandse boekje eigenlijk met zo’n perfecte voorzet vanaf de vleugel. Het Poolse commentaar maakt het des te leuker:

Rusland-Tsjechië 3-1

Kijk hier nou die Roman Shirokov. Scheel van jaloezie word je ervan: wat een heerlijk passje en dito staaltje subtiliteit in de afronding.
http://youtu.be/FiQ4zkp2KYQ

Rusland-Tsjechië 4-1

De mooiste was toch wel die van Roman Pavlyuchenko. Goede actie, ferme uithaal en recht in het kruis.
http://youtu.be/twj_YUikms4

BONUS

Gisteravond zag Europa natuurlijk de koning van Kiev aan het werk. Kunnen we niet omheen. Andrei Shevchenko kopte zijn land met twee doelpunten eigenhandig naar de overwinning, maar de eerste was het mooist. Arjen Robben, let je even op hoe simpel je een voorzet van rechts kunt geven? Klaas-Jan doet de rest. Zie hier Andrei Jarmolenko die Sheva in stelling brengt:
http://youtu.be/z57j33-KYjo

    • Jules Seegers