Cameron vergeet zijn dochter (8) in de pub

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: je komt thuis en beseft dat je een van de kinderen hebt achtergelaten.

Het overkwam de Britse premier David Cameron na een zondagse publunch. In het gedrang om weg te komen, vergaten de Camerons de achtjarige Nancy, die naar de wc was gelopen. De premier dacht dat ze in de auto zat bij zijn vrouw en de twee andere kinderen, Arthur (6) en Florence (bijna 2). Samantha Cameron dacht dat Nancy in de auto van haar echtgenoot zat, met de lijfwachten. Pas bij thuiskomst werd de vergissing ontdekt. De premier reed snel terug. Nancy bleek ongedeerd en had ongeveer een kwartier aan de bar op haar vader zitten wachten.

The Sun, die de laatste tijd opvallend vaak campagne voert tegen Cameron, bracht het verhaal gisteren groot op de voorpagina. Opmerkelijk: want het gebeurde twee maanden geleden. In de week dat de premier voor de rechter moet getuigen over zijn relatie met de eigenaren van The Sun, Rupert en James Murdoch, en oud-hoofdredacteur Rebekah Brooks, had de tabloid waarschijnlijk gehoopt dat het publiek zich tegen de premier zou keren.

Het tegendeel gebeurde. Cameron blijkt opeens veel menselijker dan gedacht. Al gisterochtend bekenden vriend en vijand in het populaire Today -radioprogramma dat ook zij hun kinderen wel eens hadden achtergelaten in restaurants en supermarkten. De BBC kreeg ruim 1.100 reacties op de website – meest positief. Vandaag buitelden columnisten over elkaar om eigen vergissingen te beschrijven. Tim Downing (The Guardian ) bekent de kinderwagen met kind te hebben achtergelaten in een viswinkel. „Drie kinderen is een logistieke nachtmerrie. [...] Mijn enige advies: ieder uur tellen, en check altijd het dak van je auto.”