20 ouderlijk huizen van beroemde schrijvers

Ouderlijk huis van Ernest Hemingway in Oak Park, Illinois

De ouderlijk huizen van beroemde schrijvers komen geregeld in het nieuws. Recentelijk nog het huis van Ernest Hemingway, in Oak Park Illinois. Dat stond enkele maanden geleden te koop. De blog Flavorwire zet 20 ouderlijk huizen, waaronder die van Hemingway, onder elkaar.

Zoals wel vaker hebben de Amerikaanse bloggers van Flavorwire een voorkeur voor Amerikaanse auteurs. Naast dat van Hemingway, zijn ook foto’s van de ouderlijk huizen van Philip Roth, F. Scott Fitzegerald, William Faulkner, Hunter S. Thompson en John Updike op de site terug te vinden.

Gelukkig maken ze ook uitzonderingen. Een foto van het ouderlijk huis van D.H. Lawrence in Eastwood, Nottinghamshire en dat van Hans Christian Andersen in Odense, Denemarken werden ook in de lijst van 2o opgenomen. Zo ook dat van Franz Kafka. Zijn ouderlijk huis in Praag staat hieronder afgebeeld. De andere foto’s zijn hier te vinden.

 

    • Roderick Nieuwenhuis