Weer

Na een meevallende zondag keerde het onbestendige weer vandaag terug. Ook de rest van de week is wisselvallig.

Vannacht vallen er vooral in het midden en noorden nog buien, lokaal met onweer.

Morgen beginnen de zuidelijke provincies met wat opklaringen. Elders heeft bewolking de overhand. Er vallen opnieuw enkele buien, mogelijk met onweer. Tegen de avond wordt het op steeds meer plaatsen droog. Bij een matige naar noord draaiende wind lopen de temperaturen uiteen van 14 graden langs de noordwestkust tot plaatselijk 18 graden in het zuiden en oosten van het land.

Woensdag voert de noordelijke stroming nog koelere lucht aan: ondanks de verwachting dat de zon zich geregeld laat zien, wordt het niet warmer dan een graad of 15. Het blijft wel droog op de meeste plaatsen.

Donderdag is het rustig weer met af en toe zon; op een enkel buitje na is het ook dan droog. De temperatuur is iets hoger dan woensdag, maar de 20 graden wordt niet gehaald.

Vanaf vrijdag wordt het weer bepaald door een overgangszone tussen warme lucht boven Midden-Europa en koele oceaanlucht. Het wordt opnieuw wisselvallig, met af en toe regen. Met 17 tot 21 graden is het gelukkig minder koel.