Negen lichtgewonden bij explosie in Dnjepropetrovsk

Bij een explosie in een tram in de Oekraïense stad Dnjepropetrovsk zijn twee mensen gewond geraakt. Het land is momenteel het decor van het Europees Kampioenschap voetbal.

De gewonden liepen lichte brandwonden op, zegt de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken. Hij claimt ook dat het een ongeluk betreft en geen aanslag. Volgens getuigen, geciteerd door persbureau Interfax, reed de tram op het moment van de explosie door een van de hoofdstraten van de stad.

Eind april ging de stad gebukt onder meerdere bomaanslagen. Daarbij vielen toen 27 gewonden. De bommen werden geplaatst in een vuilnisbak bij een tramhalte en bij een bioscoop. Aangenomen werd dat ze gericht waren tegen de overheid: Dnjepropetrovsk is het hartland van president Viktor Janoekovitsj en zijn huidige regering.


Grotere kaart weergeven

Dnjepropetrovsk zou aanvankelijk een van de speelsteden van het nu lopende EK worden, maar omdat het niet opschoot met de infrastructuur rond het vliegveld ging die plek naar Charkov.

    • Peter Zantingh